Τα βότανα κάνουν καλό!



Μέρος 2ο







Το Γλυκάνισο:


    Είναι γνωστό για το άρωμα που δίνει στο ούζο και σε διάφορα είδη ψωμιού,το γλυκάνισο όμως έχει και θεραπευτικές ιδιότητες όπως το να μαλακώνει τον λαιμό και τα νεύρα.Καταπραΰνει τα νεύρα σε περιπτώσεις υπερέντασης και κρίσης άσθματος.Είναι καλό φάρμακο και για τον βήχα αλλά και για τους πόνους της περιόδου.Να θυμάστε όμως ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε γλυκάνισο δε θα πρέπει να το παρακάνετε ούτε με την ποσότητα αλλά ούτε και με την περίοδο χρήσης του γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα.Όταν αγοράζετε βότανα είναι καλό να ρωτάτε στο κατάστημα ή στον γιατρό σας για την κατανάλωση του.
    Βράστε μερικούς σπόρους ή λίγα φύλλα από γλυκάνισο για ένα φλιτζάνι νερό,σουρώστε τα και πιείτε το ζεστό.
    Αν υποφέρετε από αϋπνίες μπορείτε να ένα ζεστό γάλα μέσα στο οποίο θα έχετε μουλιάσει σπόρους από γλυκάνισο.


Η Βαλεριάνα:


    Είναι από τα πιο δραστικά βότανα αφού καταπραΰνει το νευρικό σύστημα αφού διαθέτει αγχολυτικές ιδιότητες δίνοντας μας την απόλυτη ηρεμία.Ανθίζει το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο σε υγρά και ψυχρά κλίματα.Μπορείτε να την φυτέψετε και σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι σας.Αποξηραίνεται σε στεγνό και μακριά από το φως.
    Χρησιμοποιείτε κυρίως για ηρεμιστικούς σκοπούς αφού είναι ένα βότανο με αγχολυτικές ιδιότητες και θεωρείτε ότι καταπραΰνει το νευρικό σύστημα σε περιπτώσεις όπως είναι η κατάθλιψη, η υπερένταση και οι νευρώσεις.Βοηθάει επίσης σε πονοκεφάλους,ημικρανίες,αϋπνία,πονόδοντο και κράμπες.
    Για τον πονοκέφαλο βράζετε 10 γραμμάρια βαλεριάνας σε φύλλα ή ρίζα σε ένα λίτρο νερό.
    Για την αϋπνία αφήστε μία χούφτα φύλλα σε δύο κούπες βραστό νερό για 45 λεπτά σκεπάζοντας καλά το σκεύος για να μην κρυώσει και πίνετε 3 - 4 φορές την ημέρα και 30 λεπτά πριν κοιμηθείτε.
    Η χρήση της δεν πρέπει να ξεπερνάει την μία βδομάδα και με διάλειμμα τριών εβδομάδων.

Η Αχιλλέα:


    Είναι από τα μη γνωστά βότανα αλλά η Αχιλλέα είναι από τα πιο δραστικά βότανα αφού ρίχνει τον πυρετό,καταπολεμά την τριχόπτωση και επουλώνει τις πληγές.
    Ανθίζει από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο.
    Είναι από τα πιο τονωτικά,ηρεμιστικά,αντιπυρετικά και απολυμαντικά βότανα.Επιπλέον θεωρείτε ότι είναι ιδανική για επούλωση πληγών και έλεγχο της αιμορραγίας.Αναφέρεται ότι είναι από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για τις περιπτώσεις διαταραχών της περιόδου και της εμμηνόπαυσης.
  Για να φτιάξετε ένα ρόφημα αχιλλέας απλώς βράστε μία χούφτα από το βότανο σε ένα λίτρο νερό.Μπορείτε να πίνετε τρεις φορές την ημέρα ή ακόμα και να κάνετε πλύσης σε πληγές.

Σχόλια

  1. καλημερουδια και καλο μηνα!
    σε περιμενει βραβειακι γλυκουλα μου στο σπιτι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί όμορφο θέμα!!! Μπράβο!!! Με μεγάλη μας χαρά γίναμε μέλη στον ιστότοπό σας… Θα ήταν τιμή μας, αν σας βλέπαμε και στο δικό μας blog… http://syros2js.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις