Ας μιλήσουμε για μύκητες..

    Πιο συγκεκριμένα ας μιλήσουμε για την ονυχομυκητίαση η οποία προσβάλει τα νύχια μας.Η συγκεκριμένη είναι μία κοινή λοίμωξη αλλά προκαλεί ταυτόχρονα και ένα αισθητικό πρόβλημα.
    Ας το πάρουμε από την αρχή.

Τι είναι ονυχομυκητίαση και τι την προκαλεί;
    Ονυχομυκητίαση ονομάζετε η μόλυνση των ονύχων (νυχιών) από μύκητες.Προσβάλλει τόσο τα νύχια των χεριών μας όσο και τα νύχια των ποδιών μας.Αυτό που προκαλεί συνήθως αυτή την μόλυνση είναι διάφοροι μύκητες που βρίσκουν αδύναμο τον οργανισμό μας και τον χτυπούν.Από τους πιο συνηθισμένους είναι ο Candida albicans και κάποια δερματόφυτα.

Ποιοι είναι οι προδιαθεσικοί παράγοντες;
    Οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες θεωρούνται: η κακή διατροφή,το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα,τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη,η μεγάλη ηλικία,οι μικροτραυματισμοί των νυχιών,τα άτομα με καρδιοαγγειολογικά προβλήματα κ.α.
    Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι και από κάτι απλό όπως είναι το μανικιούρ και το πεντικιούρ μπορεί κάποιος να κολλήσει κάποιον μύκητα αν τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν αποστειρωμένα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
    Τα συμπτώματα συνήθως είναι η αλλοίωση του χρώματος των νυχιών,η υπερκεράτωση και η σταδιακή καταστροφή των νυχιών.
    Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ονυχομυκητίαση είναι μεταδοτική και μπορεί να προχωρήσει και σε άλλα νύχια αν δεν προβούμε σε κάποια θεραπεία.Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι τοπική με κάποιες αλοιφές ή με κάποια χάπια.Φυσικά την κατάλληλη θεραπεία θα σας την προτείνει ο δερματολόγος που θα σας παρακολουθήσει.



Μερικές χρήσιμες συμβουλές:
1.Όταν πλένετε πιάτα προσπαθήστε να φοράτε γάντια για να μην μουσκεύεται πολύ τα χέρια σας.Το νερό βοηθάει στους μύκητες να αναπτυχθούν.
2.Αν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ θα πρέπει να φοράτε πάντα βαμβακερές κάλτσες και να τις αλλάζετε συχνά.
3.Σε πισίνες.αποδυτήρια,παραλίες και γενικά σε χώρους που είναι κοινόχρηστοι αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι.
4.Να φοράτε άνετα παπούτσια και όχι στενά για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.
5.Πάντα να έχετε ένα άλλο ψαλίδι και λίμα για τα νύχια που είναι άρρωστα για να αποφύγετε να μολύνεται και τα υπόλοιπα.











Σχόλια

  1. πολυ χρησιμη και ενημερωτικη η αναρτηση σου..
    να ναι καλα το πλυντηριο πιατων που μεχει σωσει απο το πλυσιμο στο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες σου για την ονυχομυκητίαση, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια, επίσης χρήσιμες πληροφορίες που βρήκα για φυσική θεραπεία με vicks vaporub στο Vicks VapoRub To Cure Nail Fungus και πολλές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για τα συμπτώματα που έχουν οι μύκητες στα νύχια και άλλες φυσικές μεθόδους θεραπείας, ξύδι, tea tree oil, Listerine κλπ στο blog Nail Fungus

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις