Τα βότανα κάνουν καλό!

 
Τι θα λέγατε να μιλήσουμε για κάποια φυσικά προϊόντα και βότανα που κάνουν καλό στην υγεία μας; Κάποια είναι γνωστά και κάποια όχι.Τα περισσότερα τα χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας όπως είναι η κανέλα και το λεμόνι.Ας μιλήσουμε πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να μας κάνουν καλό και στην υγεία μας.


Μέρος 1ο

Η Κανέλα:


   Μυρωδάτη και θεραπευτική.Η κανέλα είναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά που την χρησιμοποιούμε σε γλυκά και φαγητά.Μελέτες έδειξαν ότι περιέχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
   Η κανέλα έχει τονωτική,αντισηπτική και αιμοστατική δράση αλλά και καταπραΰνει από τους πόνους της περιόδου.
   Αν υποφέρετε από δερματίτιδα ή σας έχει τσιμπήσει κάποιο έντομο τότε μπορείτε σε εκείνο το σημείο να αλείψετε λίγο σκόνη κανέλας και θα σας ανακουφίσει.
   Για να ανακουφιστείτε από τους πόνους της περιόδου ή ακόμα και αν έχετε δυσπεψία στο στομάχι μπορείτε να κάνετε ένα ρόφημα κανένας στο οποίο θα τοποθετήσετε ένα ξύλο κανέλας και θα το βράσετε περίπου 20 λεπτά.Μέσα στο ρόφημα επίσης μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας μέλι και χυμό μισό λεμονιού.

Το Λεμόνι:


   Από τα πιο αγαπημένα μας συστατικά της κουζίνας μας είναι το λεμόνι συνδυάζεται ιδανικά σχεδόν με όλα μας τα τρόφιμα και εκτός από γεύση μας χαρίζουν και υγεία.
   Εκτός όμως από το αιθέριο άρωμα και τη μοναδική γεύση που χαρίζει στο φαγητό,δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεμόνι χάρη στην άφθονη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C,είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των χειμερινών λοιμώξεων.
   Αν μάλιστα είστε και καπνιστής σίγουρα θα πρέπει να κάνετε πιο αυξημένη κατανάλωση διότι στους καπνιστές υπάρχει αρκετή έλλειψη αυτής της βιταμίνης.
   Το λεμόνι επιπλέον συνιστάται σε δίαιτες κατά της χοληστερίνης και γενικά για την καλύτερη υγεία του κυκλοφοριακού συστήματος ενώ επίσης έχει αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας πάντα την υγεία μας.

Το Γκρέιπφρουτ:


     Είναι από της καλύτερες πηγές βιταμίνης C και καροτενοειδών, το γκρέιπφρουτ δεν έχει μόνο υπέροχη γεύση αλλά και ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  Έρευνες έδειξαν ότι ο καρπός του γκρέιπφρουτ συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύει την καταπολέμηση της αρθηρισκύρινσης ενώ πιθανόν καταπραΰνει από το πεπτικό έλκος.
   Η κατανάλωση του σχετίζετε επίσης με χαμηλότερα επίπεδα ινουλίνης και επομένως ενδέχεται να βοηθάει και στη αποτροπή του διαβήτη ενώ έχει και λιποδιαλιτικές ιδιότητες,
  Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι τα άτομα που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή πρέπει ζητάνε τη συμβουλή του σχετικά με την κατανάλωση του διότι μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό κάποιων φαρμάκων.

Σχόλια

  1. christiana μου πολυ ενδιαφερον αυτο με την κανελα και τους πονους περιοδου!θα το δοκιμασω σημερα κι ολας μιας και ειμαι περιοδευων(χιχι)
    σαν τα βοτανα και τα φυσικα προιοντα δεν εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για το ασθμα εχει καποια βοτανα?και αν εχει που μπορω να αγορασω? θεσσ/νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία μου από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα η Βαλεριάνα κάνει καλό σε περιπτώσεις νευρικού άσθματος και το γλυκάνισο για κρίσεις άσθματος.Ωστόσο σαν εναλλακτική θεραπεία για άσθμα δίνουν και την αχιλλέα και τον ευκάλυπτος.
      Καλό όμως είναι να ρωτήσεις ή τον γιατρό σου ή στο μαγαζί στο οποίο θα αγοράσεις τα βότανα πιο είναι καλύτερο για την περίπτωση σου και την δοσολογία.
      Αν χρειαστείς οτιδήποτε πληροφορία εδώ είμαι!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις