Τι γνωρίζουμε για τον HPV;;;


 Καλησπέρα σας!!
  Σήμερα θα κάνω ένα λίγο διαφορετικό ποστ απ'ότι συνήθως..Ελπίζω να μην σας πειράζει..
 Τι θα λέγατε να μιλήσουμε λίγο για την υγεία μας και ιδιαίτερα για την νεανική ηλικία;Πως μπορούμε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από κάποιες ασθένειες που πλέον καλπάζουν στην εποχή μας;
   Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.Ξέρετε τι είναι ο ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (ιός κονδυλωμάτων) HPV;Γνωρίζετε πόσες μορφές του ιού υπάρχουν και ποιες από αυτές είναι βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό;Πως μεταδίδεται και πως εμφανίζετε στο δέρμα;
   Μπορώ να πω πως πριν από λίγα χρόνια ούτε εγώ ήξερα πως,τι και γιατί μέχρι που σε ένα κοντινό μου άτομο μεταδόθηκε ο ιός.
   Λοιπόν για να τα βάλουμε σε μία σειρά.Ο όρος κονδυλώματα αναφέρεται στις διογκώσεις που αναπτύσσονται στο δέρμα κατά την επαφή με τον ιό HPV.Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές μορφές του ιού. Από αυτούς οι 16 και 18 προκαλούν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και οι 6 και 11 προκαλούν τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.
   Ωστόσο για την νέα γενιά έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά ισχυρό όπλο το εμβόλιο!Απ' ότι γνωρίζω προμηθεύεται δωρεάν από όλα τα ταμεία.Μπορούν να το κάνουν όλες οι έφηβες αν και καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουν την σεξουαλική τους επαφή.
   Για όλες της παθήσεις η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη!!
   Το άρθρο βασίζετε  πάνω σε δικές μου γνώσης και δεν αποτελεί ιατρική γνώμη.
  Καλό σας απόγευμα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις