Περιποίηση των άκρων!!

    Καλησπέρα!Τι θα λέγατε να περιποιηθούμε σήμερα λίγο τα άκρα μας;Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι το νύχι και από τι αποτελείτε;Γιατί υπάρχει;Για να δούμε λοιπόν!
    Τι είναι νύχι;;;
    Λοιπόν το νύχι είναι μια μαλακή πλάκα κεράτινου ιστού και αποτελείται από τρεις στοιβάδες με την τελευταία να είναι και η πιο σκληρή.Στην ουσία είναι μία πλάκα που προστατεύει το δάκτυλο μας να μην πάθει ζημιά όταν σχίζουμε ορισμένα πράγματα κ.λ.π.
    Σήμερα είναι και  κομμάτι της εμφανισής μας.Τα λιμάρουμε,τα βάφουμε και προσπαθούμε να τα έχουμε όσο πιο όμορφα γίνετε για να νιώθουμε κι εμείς καλά..Τι γίνετε όμως όταν λόγω προβλημάτων υγείας και κακής διατροφής τα νύχια μας αρρωστένουν;Μπορούμε να φροντίσουμε να επανέλθουν;Γιατί πολλές φορές δεν φτάνουν μόνο η κρέμες που βάζουμε στα χέρια και τα νύχια μας..
    Για να δούμε ποια προβλήματα συναντάμε πιο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά.
1.Νύχια μαλακά που σπάνε.
    Νομίζω ότι είναι και το πιο συνιθισμένο πρόβλημα.Προσπαθούμε,προσπαθούμε να τα μεγαλώσουμε κι εκεί που λέμε ότι τα καταφέραμε εκεί σχίζοντε και σπάνε τα νύχια μαζί με τα νεύρα μας..
    Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τα κόψετε αρκετά και να φροντίζετε να βάζετε κάθε μέρα ένα ειδικό σκληρυντικό για να δυμανώσουν και να μην σπάνε.
2.Νύχια που αργούν να μεγαλώσουν.
    Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήτε πάνω στα νύχια κάθε μέρα ένα θρεπτικό λαδάκι ακόμα και ελαιόλαδο και να κάνετε μασαζ.Με αυτόν τον τρόπο γίνετε και πιο καλή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα.
3.Κιτρινισμένα νύχια.
    Υπάρχει στο εμπόριο ειδικό βερνίκι λεύκανσης για τα κιτρινισμένα νύχια.Αυτό προκαλείται συνήθως από χρόνιους καπνιστές.
4.Θαμπά νύχια.
    Στα θαμπά νύχια αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να αγοράσετε μία ειδική γυαλιστική λίμα και να περνάτε τα νύχια σας 1-2 φορές την εβδομάδα.Η συγκεκριμένη κάνει θάυματα.


    Πέρα από αυτά που σας είπα πιο πάνω ίσως υπάρχει και κάποια έλλειψη από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που προκαλούν αυτές τις βλάβες στα νύχια σας γι'αυτό καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον δερματολόγο να ελέγξει το προβλημά σας και να σας χορηγήσει και κάποια άλλη θεραπεία.

Σχόλια

  1. Δυστυχώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία που τα νύχια μου είναι μαλακά και σπάνε εύκολα.Το σκληρυντικό βοηθάει αρκετά αλλά και πάλι σπάνε.Μάλλον θα πρέπει να συνηθίσω τα κοντά νύχια!!!
    Από σήμερα έχεις καινούριο μέλος!!!

    http://mybeautysteps.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!!Υπάρχει στο φαρμακείο αν ζητήσεις σκεύασμα βιταμίνης Ε (αυτό που είναι φτηνό) κάνει περίπου 6€.Θα σπας την κάψουλα και θα την κάνεις με λίγο νερό ή λάδι αλοιφή και θα την βάζεις πάνω στα νύχια για λίγη ώρα.Θα σε βοηθήσει...Φιλάκια!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις