Σήμερα ας μιλήσουμε για τα πινέλα που πρέπει να έχουμε στη συλλογή μας για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας.


1.Πινέλο για πούδρα
   Είναι συνήθως μεγάλο και χνουδωτό με μακριές τρίχες για να βοηθάει στην ομοιόμορφη εφαρμογή της πούδρας.Επιλέξτε ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους με ημίσκληρες τρίχες για να βοηθάει στην αφαίρεση της περιττής ποσότητας πούδρας.

2.Πινέλο για ρουζ
   Είναι λίγο μικρότερο από το πινέλο της πούδρας αλλά το ίδιο σχήμα.

3.Πινέλα για σκιές ματιών
   Θα πρέπει να έχετε 3 διαφορετικά μεγέθη πινέλων.Ένα μεγάλο για να απλώνετε τα χρώματα,ένα μεσαίο για την πιο προσεγμένη εφαρμογή των χρωμάτων και ένα μικρό για τις λεπτομέρειες.

4.Πινέλο για το περίγραμμα των ματιών.
   Είναι ένα μικρό πλάγιο πινέλο που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να τονίσετε τη πτυχή του βλεφάρου ή ακόμα και για το υγρό άι-λάινερ.

5.Πινέλο χειλιών.
   Είναι ένα μικρό συμπαγές επίπεδο πινέλο που στο τελείωμα του είναι μυτερό για την ομοιόμορφη εφαρμογή του κραγιόν ή του gloss ακόμα και στις γωνίες που σχηματίζουν τα χείλη.

Επενδύστε σε καλής ποιότητας πινέλα με φυσική τρίχα.Αν και είναι σαφώς ακριβότερα αξίζουν την επένδυση που θα κάνετε.Με τη σωστή χρήση και συντήρηση μπορεί να σας πάνε αρκετά χρόνια.
Η συντήρηση που μπορείς να κάνεις για τα πινέλα σου είναι μία φορά το μήνα να τα πλένεις σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και σαμπουάν.Έπειτα ξέπλυνε τα καλά,σκούπισε τα με χαρτί κουζίνας και βάλε τα να στεγνώσουν σε μία πετσέτα.

Ελπίζω η συμβουλές μου να σας φανούν χρήσιμες!Οτιδήποτε απορία ή ακόμα και ιδέα περιμένω να την ακούσω!


Καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις